Louis van Wijk Agenturen breidt portfolio uit

AMSTERDAM, 5 juli 2019 15:00 | Tessa van Glabbeek

Het Italiaanse merk Serafini wordt vanaf nu vertegenwoordigd door Louis van Wijk Agenturen.

Louis van Wijk Agenturen heeft een nieuw merk toegevoegd aan het pakket. Het Italiaanse Serafini, dat enkele jaren geleden ook te verkrijgen was in Nederland. Destijds kreeg het te kampen met de prijsstijgingen bij de productie in Noord-Italië, waardoor de sneakers steeds duurder werden. Nu slaat het label een nieuwe weg in; een deel van de productie is ondergebracht in Indonesië, waarmee ze op het ‘oude’ prijsniveau terugkeren. Van Wijk laat in een persbericht weten: “De sneakers worden nog steeds voor 100 procent gemaakt met Italiaanse materialen en vakmanschap.”

Schoenenlabel Serafini heeft een rijke geschiedenis, het Italiaanse merk ontstond in 1885 en begon vanaf 1932 echt te groeien. Vanaf 1950 waren de schoenen ook verkrijgbaar in Nederland en in 1997 breidde het label uit met een sportieve lijn. Twee jaar geleden begon Sarafini met een complete make-over; zowel het logo, de webshop en de modellen werden aangepakt.

De retailprijzen voor de schoenen liggen tussen de €169,- en €229,- met een marge van 2.6. De collectie is op afspraak te bekijken bij Louis van Wijk agenturen.