Loints of Holland werkt samen met agentuur Beerens & Shoes

AMSTERDAM, 22 januari 2019 20:33 | Tessa van Glabbeek

Het Nederlandse schoenenlabel Loints of Holland heeft de handen ineengeslagen met agentuur Beerens & Shoes. Het agentuur gaat het distributienetwerk verder uitbouwen en onderhouden in de Nederlandse markt.

“Wij zijn erg blij om Jurgen Beerens (eigenaar Beerens & Shoes red.) toe te voegen aan ons commerciële team. Met zijn brede ervaring in de schoenenindustrie zal hij gaan bijdragen aan verdere commerciële ontwikkeling”, zo vertelt Ronald Klijsen in een persbericht. Al sinds de oprichting 100 jaar geleden is Nederland de thuismarkt voor Loints of Holland, en vanaf de jaren ’90 is het schoenenmerk ook internationaal actief en wereldwijd vertegenwoordigd. De Nederlandse blijft voor Loints of Holland een belangrijke markt.

Beerens & Shoes gaat het merk in Nederland verder uitbouwen, zo vertelt Klijsen: “Naast onze stabiele en trouwe klantengroep zien we vanuit de markt toenemende vraag. Mogelijk is dit een tegengeluid nu meer (schoenen-)merken verschuiven naar het middensegment, sommige zelfs tot fast-fashion. Deze klanten willen loopcomfort, kwaliteit, duurzaamheid en een authentiek design. Dit tegengeluid uit zich in de vraag naar iets nieuws. Door onze impact op het milieu en uniek karaktervol design zijn wij in staat dit groeiend marktaandeel te bedienen.”

Beerens & Shoes

Het schoenenagentuur Beerens & Shoes werd in 2004 opgericht door Jurgen Beerens. Het agentuur vertegenwoordigd schoeisel in het midden- tot hoogsegment. Beerens & Shoes bedient een uitgebreid klantennetwerk, dat varieert van gespecialiseerde schoenen- en kledingwinkels tot aan outdoor- en conceptstores.

Jurgen Beerens zegt over de samenwerking met Loints of Holland: “Het is een bewuste keuze. Ik signaleer een bepaalde mate van modemoeheid bij de consument. Deze koopt steeds vaker tijdloos en duurzaam, ingrediënten die in het DNA van Loints zijn ingebakken. Ik geloof daarom dat dit merk toekomstbestendig is en nog veel potentie biedt in een groeiende niche markt voor sustainable footwear.”

Vanaf maandag 28 januari 2019 is de collectie van Loints of Holland te bekijken in de permanente showroom van Beerens & Shoes in Cast.

Over Loints of Holland

Loints of Holland werd in 1918 opgericht in Waalwijk en sindsdien in handen van de Familie Klijsen. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de vierde en vijfde generatie. Het hoofdkantoor staat inmiddels in Sprang-Capelle en het schoenenmerk heeft ook een eigen fabriek in Hongarije. Het merk wordt in Nederland verkocht op zo’n 100 punten.