Leene Schoenen & Tassen viert 125-jarig bestaan

Amsterdam, 14 november 2017 09:00 | Tessa Bentvelsen

Dit jaar bestaat Leene Schoenen & Tassen in Ermelo alweer 125 jaar en dat viert de winkel op zaterdag 25 november 2017. “We zijn trots en blij dat zo veel klanten ons al die jaren al weten te vinden.”

Van simpele schoenmakerij tot een belangrijke schoenenwinkel in de regio. Leene Schoenen & Tassen aan de Stationsstraat 115 in Ermelo heeft een grote metamorfose ondergaan in de afgelopen 125 jaar dat het bestaat en dat viert het bedrijf op zaterdag 25 november 2017. “We zijn trots en blij dat zo veel klanten ons al die jaren al weten te vinden”, laat eigenaar Etelka Oortwijn in een persbericht weten. “Nog altijd merken we dat de winkel goed staat aangeschreven in de regio. Behalve onze trouwe klanten uit Ermelo, komen ook steeds meer mensen van buiten in onze winkel.”

Tijdens de viering van het 125-jarig bestaan, is er om 15.15 uur een officiële presentatie in de winkel met een hapje en een drankje.


Leene

Jan Leene begon in 1892 als schoenlapper en opende al snel aan de Stationsstraat in Ermelo zijn eigen winkel. Zoon Hendrik nam in 1925 de zaak over en trouwde niet veel jaren later met Magdalena Jacoba Stoof. Toen Hendrik in 1934 overleed, nam Magdalena het roer over - ook in de oorlogsjaren. Op haar 25e werd dochter Corrie de eigenaar van de winkel tot Aalt van der Sluis in 1990 het van haar overnam. In 2014 volgde Etelka Oortwijn hem op.

Leene draait om vakmanschap, kwaliteit en aandacht voor de klant en is specialist op het gebied van pasvorm en draagcomfort.