Kijken: Nicolette van Dam en Bas Smit lanceren sneakercollectie voor Rehab

AMSTERDAM, 14 mei 2019 14:03 | Tessa van Glabbeek

Nicolette van Dam heeft samen met haar man Bas Smit een sneakercollectie ontworpen voor Rehab.

Vorig jaar ontwierp Bas Smit al een schoenenlijn voor het label Rehab, die erg succesvol was. Nu slaat hij opnieuw de handen ineen met het schoenenmerk, maar dit keer samen met zijn vrouw Nicolette van Dam. Van Dam vertelt in een persbericht: “Bas en ik wilden graag samen een sneakerlijn uitbrengen en er is maar één partij waar we dat mee wilden doen en dat is Rehab. We hebben een onwijze klik met het merk en de mensen achter Rehab. Bovendien hebben zij ook echt de kennis in huis om premium sneakers te ontwikkelen. We hebben er samen zoveel tijd, energie en liefde in gestoken. We doen dit echt als één groot creatief team!”

Varianten

Zowel Bas als Nicolette ontwierpen ieder één sneaker in drie verschillende varianten. Bas ging voor clean wit en glimmend donkerblauw, een groene crocoprint en een limited eiditon met genummerde gouden details. Nicolette ging voor sneakers die ze zelf in haar kast miste: stoer, witgewassen leer met koraalroze, een poederroze fluweel en clean wit met genummerde gouden details.

Kinderziekenhuizen

Het logo van de Nicolette-lijn bestaat uit drie hartjes. Het symboliseert de drie kinderziekenhuizen die Smit en Van Dam ondersteunen. De verkoop van deze sneakers draagt daaraan bij. Samen steunen ze het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum. “We schenken speelgoed en attributen aan de ziekenhuizen en organiseren speciale middagen zodat kinderen afleiding hebben en even niet aan ‘ziek zijn’ hoeven te denken”, licht Nicolette van Dam toe.

De verkoop ging op 10 mei 2019 om 20.00 uur van start op de website. Er is slechts een beperkte oplage beschikbaar. De limited witte sneakers met gouden details hebben elk een uniek nummer op de achterkant en het veterplaatje, waardoor elk paar uniek is.

REHAB CAMP FOTO CORAL NIC

REHAB CAMP FOTO BLAUW BAS

REHAB CAMP FOTO GOUD NIC

REHAB CAMP FOTO GOUD BAS

REHAB CAMP FOTO PINK NIC

REHAB CAMP FOTO GROEN BAS

REHAB PRODUCT BAS BLAUW (1)

REHAB PRODUCT BAS GROEN (5)

REHAB PRODUCT NIC GOUD (3)

REHAB PRODUCT NIC KORAAL (8)

REHAB PRODUCT NIC ROZE (6)