Jan Jansen veilt 69 paar schoenen

AMSTERDAM, 18 december 2018 16:35 | Tessa van Glabbeek

Schoenenontwerper Jan Jansen heeft een nieuwe expositie in het Coda Museum in Apeldoorn . De tentoonstelling heet ’50 jaar meesterlijk schoenontwerp. Jan Jansen – 50 years of shoe design.’ Daarnaast veilt kunsthandel Art Dumay 69 paar schoenen van de ontwerper via Catawiki.

Jan Jansen koos samen met zijn vrouw Tonny de schoenen die tentoongesteld worden tijdens zijn expositie in het Coda Museum in Apeldoorn. Tegelijkertijd met de expositie worden 69 van zijn schoenen geveild door Art Dumay via Catawiki, een unieke kans, want nooit eerder werden er zo veel schoenen rechtstreeks uit de collectie van Jan Jansen zelf verkocht. De expositie duurt van 14 december tot en met 20 januari.

Jan Jansen heeft veel iconische schoenen ontworpen. In zijn portfolio: de klomp Woody (1969), de bamboeschoen (1973), de high heel sneaker (1977), de schoen met zweefhak (1989) en vorig jaar nog, de X-ray met 3D-geprinte zool in samenwerking met United Nude.

 

 

Rectificatie: In een eerdere versie van dit artikel stond dat de veiling van de schoenen in het Coda Museum plaatsvond, dat is onjuist. De veiling verloopt via Catawiki en staat los van de expositie van Jan Jansen in het museum.