Gallery Shoes breidt verder uit en maakt beursdata 2019 bekend

Amsterdam, 15 mei 2018 11:39 | Tessa Bentvelsen

Gallery Shoes had voor de tweede editie in maart 2018 al extra plek gecreëerd, maar dat was nog niet genoeg. De schoenenbeurs in Düsseldorf breidt daarom komende editie, van zondag 2 tot en met dinsdag 4 september 2018, nog verder uit. Ook zijn de beursdata voor 2019 bekend.

De derde editie van de Duitse schoenenbeurs Gallery Shoes wordt ongeveer 1.900 vierkante meter groter door de uitbreiding van de Kaltstahlhalle, waar de Premium-zone zich bevindt. “Dit creëert nieuwe ruimte voor nog meer merken uit Europese landen”, vertelt algemeen directeur Ulrike Kähler in een persbericht. Gallery Shoes #3 vindt plaats van zondag 2 tot en met dinsdag 4 september 2018 in Areal Böhler in Düsseldorf. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar augustus had moederbedrijf Igedo Company in maart 2018 al extra plek gecreëerd voor de beurs.

Ook zijn de beursdata voor 2019 bekend. De vierde editie van Gallery Shoes vindt plaats van zondag 10 tot en met dinsdag 12 maart 2019 en #5 van zondag 1 tot en met dinsdag 3 september.


Gerestaureerde hal

De restauratie van de nieuwe hal wordt in september 2018 voltooid, nog net op tijd voor Gallery Shoes. “We houden vast aan ons kernprincipe dat een uitbreiding niet betekent dat individuele stands groter worden, maar dat het merkenportfolio nog spannender, uitgebreider en indrukwekkender wordt”, aldus Kähler. “Daarnaast is een langzame groei belangrijk voor ons. Het zorgt ervoor dat parkeerfaciliteiten en infrastructuur organisch kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.”

Andere hoofdingang

De hoofdingang aan de Alten Schmiedehallen wordt voor september 2018 ook veranderd. De komende editie is de ruimte voor de hoofdingang afgedekt door een enorme tent om nog meer ruimte te bieden. Dit betekent dat bezoekers voor de receptie bij de hoofdingang uit hun taxi's kunnen stappen. Ook het buitengebied wordt uitgebreid met eettentjes, een houten loopbrug en andere zomerse elementen. “Op dit centrale punt zullen we nog meer ruimte bieden om te netwerken met ontspannen zomerse vibes tegen een stijlvolle industriële achtergrond”, vertelt Kähler.