Front Runner opnieuw failliet verklaard

Amsterdam, 13 november 2017 16:54 | Tessa Bentvelsen

Nog geen anderhalf jaar na het eerste faillissement van Front Runner, is de sportketen opnieuw failliet verklaard.

De rechtbank in Midden-Nederland heeft op 9 november 2017 het faillissement uitgesproken over Front Runner B.V. te Nieuwegein, dat weet FaillissementsDossier.nl te melden. D. Steffens van Van Diepen Van der Kroef Advocaten is aangesteld als curator. Er is nog niets bekend over de toedracht van de insolventie. De website van de Nederlandse sportketen is niet meer bereikbaar.

Faillissement 2016

Op 24 juni 2016 werd Front Runner ook al failliet verklaard. De directie wijte het faillissement toen niet alleen aan de tegenvallende resultaten bij een aantal vestigingen, maar ook aan ‘een omvangrijke diefstal van voorraden die [in 2015] plaats heeft gevonden en waaruit een geschil met de verzekeraar en leverancier van het beveiligingssysteem van Front Runner is ontstaan’.

Medeoprichter Jaap van Treijen nam uiteindelijk in augustus 2016 de voorraden, bedrijfsmiddelen en goodwill, acht winkellocaties en de bijbehorende huurovereenkomsten over, welke ondergebracht werden in een nieuwe Front Runner B.V. Honderd van de 174 personeelsleden behielden hun baan.