Fred de la Bretoniere gaat opnieuw samenwerking aan met blogger Yara Michels

Amsterdam, 10 april 2018 12:44 | Tessa Bentvelsen

Vorig jaar beviel de samenwerking tussen schoenenmerk Fred de la Bretoniere en blogger Yara Michels zo goed, dat de twee opnieuw de handen ineen slaan. De samen ontworpen capsulecollectie voor zomer 2018 draait om denimblauw en panterprint.

Fred de la Bretoniere staat bekend om haar handgemaakte espadrilles en blogger Yara Michels heeft een voorliefde voor gedurfde varianten van de zomerse schoentjes. Het is dus ook niet raar dat de twee elkaar vorig jaar vonden en samen een schoenencollectie ontwierpen. Deze zomer gaan Michels en Fred de la Bretoniere opnieuw een samenwerking aan.

De tweede Fred x Yara-collectie is vanaf 26 april 2018 verkrijgbaar in de Fred de la Bretoniere-winkels en via de webshop. Prijzen variëren van €119,95 tot €149,95.


Denimblauw en panterprint

De nieuwe capsulecollectie van Fred de la Bretoniere en Michels bestaat uit vier modellen, elk verkrijgbaar in denimblauw en in luipaardprint. “Elke vrouw draagt denim en luipaard op haar eigen manier”, laat Michels in een persbericht weten. “Die eigenheid is ook het uitgangspunt voor mijn collectie. Vrouwen zijn echte multitaskers en schakelen de hele dag tussen allerlei to-do's, ambities en rollen. Het voelt dus vanzelfsprekend dat ik schoenen maak voor verschillende persoonlijkheden, moods en momenten.”

De luipaardprint heeft voor Michels nog een extra betekenis: “Als jonge vrouw zie ik de wereld als een urban jungle. Een plek waarin je zelf kansen creëert, je met vallen en opstaan bepaalt wie je bent en het avontuur vol enthousiasme aangaat.”


Yara Michels

De 28-jarige Yara Michels is oprichter van lifestyleplatform Chapter Friday en één van de eerste modebloggers van Nederland. Op Instagram en Youtube heeft de influencer zo’n 200.000 volgers. Daarnaast is Michels hoofdredacteur van Linda.meiden en presenteert ze televisieprogramma’s op Net5 en SBS.

Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (1)Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (2)
Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (4)Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (3)
Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (5)Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (6)
Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (8)Fred de la Bretoniere x Yara Michels zomer 2018 (7)