Footnotes maakt doorstart onder Piedro

Amsterdam, 7 februari 2018 13:46 | Tessa Bentvelsen

Nadat Marco van Overdijk in oktober 2017 Footnotes failliet liet verklaren, is er nu licht aan het einde van de tunnel. Het comfortschoenenmerk heeft onderdak gevonden bij Piedro.

Marco van Overdijk is een samenwerking aangegaan met Emil van Swaal, directeur van het schoenenmerk Piedro in Bleiswijk. Dit betekent dat de activiteiten van Footnotes worden ondergebracht in een nieuwe Footnotes BV, onder de vlag van Piedro International BV. “Met de samenwerking beogen beiden een grote mate van synergie tussen alle producten onder de merknaam Piedro en het modische comfortmerk Footnotes”, laten beide partijen weten via een persbericht. “Het dna en de USP’s van beide merken sluiten naadloos op elkaar aan en een heldere strategische visie voor de toekomst staat voor de gezamenlijke ambities.” Door de samenwerking wordt de productie van Footnotes naar Portugal gehaald, in plaats van Turkije.

Komende tijd wordt achter de schermen hard gewerkt aan de herpositionering van Footnotes voor zomer 2019. Het doel is om weer een belangrijke leverancier te worden in comfortschoenen en samenwerkingen aan te gaan met bestaande (buitenlandse) partners. Vanaf augustus 2018 zal de vernieuwde collectie te vinden zijn in een nieuwe showroom in schoenencentrum Cast in Nieuwegein.


Faillissement Footnotes

Begin oktober 2017 maakte Van Overdijk bekend per direct te stoppen met alle activiteiten van Footnotes, waardoor ook alle orders voor zomer 2018 werden geannuleerd. Op 26 oktober 2017 werd het bedrijf door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Uit het eerste faillissementsverslag wordt duidelijk dat Van Overdijk zelf het faillissement heeft aangevraagd ‘vanwege de aanhoudende tegenvallende resultaten met betrekking tot voororders van zelfstandige schoenwinkeliers’. Hierdoor was het resultaat in het lopende jaar en in de drie jaar daarvoor verlieslatend. “Het recente stopzetten van productie van de belangrijkste productiepartner in Turkije heeft geleid tot een acuut en substantieel liquiditeitstekort, hetgeen recentelijk heeft geleid tot herfinanciering van de kredietfaciliteit bij de huisbankier.” Maar door het wegblijven van de orders, is besloten de financiering stop te zetten.