Eindhovense kinderschoenenwinkel 10 Tenen heeft nieuwe eigenaar

AMSTERDAM, 19 februari 2019 15:10 | Tessa van Glabbeek

De Eindhovense kinderschoenenzaak 10 Tenen heeft na 25 jaar een nieuwe eigenaar. Niels Dijkstal nam de zaak begin deze maand over van Rutger Raymakers.

Beeld: Pexels

Begin deze maand is de kinderschoenenwinkel 10 Tenen in Eindhoven overgenomen door een nieuwe eigenaar. Niels Dijkstal nam de zaak over van Rutger Raymakers. Voorlopig wil hij profiteren van de goede naam die de winkel heeft, zo vertelt hij aan Eindhovens Dagblad. Dijkstal kende de winkel nog van toen hij er met zijn eigen kinderen kwam: “Toen ik hoorde dat de zaak te koop stond heb ik contact gezocht, en toen is het snel gegaan.”

Niels Dijkstal heeft nog geen ervaring in de kinderschoenenhandel. Wel stond hij aan de andere kant van de productielijn: zijn ouders hadden een groothandel in leer en ook hijzelf zat lang in die handel. 10 Tenen zit in de binnenstad van Eindhoven, en als zelfstandig ondernemer is Dijkstal daar een uitzondering op de regel. “Ik denk dat je met kinderschoenen als ondernemer nog verschil kunt maken”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad: “Veel winkels stoppen ermee omdat het tijd kost. Een mannen- of vrouwenschoen is nu eenmaal sneller verkocht. Maar het is juist het persoonlijk contact wat mij zo aanspreekt.”

Met het lenteweer in aantocht hoopt de ondernemer dat het de komende dagen drukker gaat worden: “De zomercollectie ligt nu in de winkel en daarvoor komt het publiek pas als de temperatuur omhoog gaat.”