Eerste Shoe Design Challenge een succes

Maastricht, 3 oktober 2013 14:26 | Door de redactie

De winnaars van de eerste editie van de Shoe Design Challenge zijn Monique Schraven en Malou Fool. De winnaars van de schoenontwerpwedstrijd zijn dinsdag 2 september in het Museum aan het Vrijthof bekendgemaakt.

Monique Schraven en Malou Fool zijn gekozen uit tien finalisten van de eerste Shoe Design Challenge. De Shoe Design Challenge is een initiatief van Invito, Fashionclash en Museum aan het Vrijthof. De ontwerpen van de winnaressen worden uitgewerkt tot goed te produceren schoenen die vanaf lente 2014 te koop zullen zijn in de schoenenwinkels van Invito.

De jury
De vijfkoppige jury bestond uit modeontwerper Bas Kosters, oprichter van Fashionclash Branko Popovic, Nawie Kuiper, Laurens Hamacher en Invito formatmanager Jasper van den Hartog. De finalisten zijn beoordeeld op het product, visie en duurzaamheid.

Winnaars
Het ontwerp van winnares Malou Fool is geprezen, omdat zij haar initiële idee heeft weten uit te werken tot een echt product. Ook sluit het ontwerp aan bij de doelgroep van Invito. Malou Fool: ''De Shoe Design Challenge was voor mij als fashiondesigner een enorm leerzame ervaring. Door het ontwerp van deze schoen heb ik weer een nieuwe kant van mijn designtalent aangeboord. Ik kan niet wachten tot mijn schoen in productie gaat!”

Volgens de jury paste het ontwerp van tweede winnares Monique Schraven perfect bij e trendy Invito vrouw die altijd op zoek is naar iets nieuws. De schoen kenmerkt zich door het eigentijdse design en is op meerdere manieren te dragen. Monique Schraven kan niet wachten tot ze mensen op straat ziet lopen met haar ontwerp: ''Ik ben echt heel trots!’’, aldus Schraven.

Eervolle vermelding
Een zeer eervolle vermelding gaat naar Chris van Elzen. Zijn ontwerp werd door de juryleden met veel enthousiasme ontvangen, maar is voor Invito niet produceerbaar genoeg. De jury ziet in Chris wel echt een designtalent.

Jurylid Jasper van den Hartog: ’’Ik ben heel trots om alle finalisten en de winnaars in het bijzonder te mogen presenteren aan de wereld. Er is gekozen voor een dames en een herenschoen met heel veel potentie. Ik wil iedereen bedanken voor hun creativiteit en inzet.”