Ecco Exostrike valt in de prijzen

Amsterdam, 8 februari 2018 18:48 | Tessa Bentvelsen

Tijdens sportbeurs ISPO in München is Ecco uitgeroepen tot Gold Winner in de categorie ‘Outdoor Hiking and Trekking Footwear’. Het comfortmerk won met de innovatieve schoen Exostrike. Ook bij de Scandinavian Outdoor Awards viel Ecco met de schoen in de prijzen.

Ecco’s Exostrike heeft een ISPO Award en een Scandinavian Outdoor Award gewonnen. In de schoen zit zowel de functionaliteit van een wandelboot als de street style van een sneaker verwerkt. Daarnaast is flinterdun leer vastgemaakt aan ultrasterk dyneema (een kunststofvezel op basis van polyetheen), waardoor er een dun en zacht materiaal ontstaat dat lichtgewicht en waterafstotend is. De Exostrike is de eerste schoen gemaakt van de nieuwe stof.

“Een fantastisch, duurzaam en super functioneel product”, vindt professioneel ijsklimmer Marianne van der Steen, jurylid bij ISPO, van de Ecco Exostrike. “Het winnen van een ISPO Award geeft erkenning aan de uitzonderlijke kwaliteit van het sportproduct”, schrijft Ecco in een persbericht. Bij de Scandinavian Outdoor Awards werd vooral het ‘modern Scandinavische design’ geprezen.