Duca del Cosma ontwerpt schoen voor golfwedstrijd KLM Open

Amsterdam, 10 juli 2018 13:21 | Tessa Bentvelsen

Op woensdag 27 juni lanceerde Duca del Cosma niet alleen een kledinglijn voor de vrijwilligers van golfwedstrijd KLM Open, maar ook een speciale golfschoen.

Alle 1.300 vrijwilligers van de KLM Open, de belangrijkste golfwedstrijd van Nederland, worden gekleed door Duca del Cosma. Tijdens de presentatie van de lijn op woensdag 27 juni 2018 was er echter nog een verrassing: het merk lanceerde ook een speciale KLM Open-golfschoen die sinds deze maand in de winkels ligt. De schoen is ontworpen door de oprichter van Duca del Cosma, komt in twee kleuren blauw met wit en heeft oranje veters.

De 99e  KLM Open vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 16 september 2018 op golfbaan The Dutch in Spijk.


Duca del Cosma

Duca del Cosma wordt in 2003 opgericht door de Italiaan Baldovino Mattiazzo en de Duitse Antje Elle. De twee zijn gepassioneerde golfers, maar vinden dat de kleding vernieuwing kan gebruiken. Door de jaren heen is Duca del Cosma een succesvolle internationale speler geworden in de golfindustrie. Het merk viel meerdere malen in de prijzen en in 2006 introduceerde het label voor het eerst een golfschoen zonder spikes. In 2015 kreeg Duca del Cosma echter te maken met financiële problemen, waarna Frank van Wezel – oprichter van onder andere Hi-Tec en groot fan van Duca del Cosma – in mei 2016 het merk kocht. De originele oprichters zijn meegegaan om het dna van Duca del Cosma te behouden.

Duca del Cosma X KLM Open (2)