Dit is de schoenmakerij van het jaar 2019

AMSTERDAM, 12 april 2019 21:38 | Tessa van Glabbeek

De winnaar van de schoenmakerij van het jaar 2019 is Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet.

Op zondag 9 april 2019 werd tijdens het Schoenmakersdiner in het Van der Valk Hotel in Vianen de uitslag van de Schoenmakerij van het jaar bekendgemaakt. Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet won de titel, de tweede prijs was voor Schoenservice Luxa B.V. in Utrecht. De winnaar ontving een grote beker, spandoek en posters om de titel uit te dragen.

Reviews

De jury selecteerde de uiteindelijk finalisten als volgt: Klanten konden hun schoenmakerij voordragen door middel van reviews op internet, een formulier op de website in te vullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen en ondernemers konden zelf een campagne starten op social media onder de hashtag #schoenmakerijvhjaar. Vervolgens werden er verschillende zaken geselecteerd voor een onaangekondigd bezoek van de vakjury.

Uitstraling

Bij dat bezoek werd er gelet op de kwaliteit van de reparatie in de zaak en de totale uitstraling van zowel de schoenmakerij als de schoenmaker zelf. Belangrijk was daarbij ook dat het bedrijf een rolmodel voor de schoenmakerij kan zijn en de eigenaar een ambassadeursrol voor de hele branche kan vervullen.

Kunstenaar

De uiteindelijke winnaar, Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet kwam naar boven door de reviews die het ontving. Eigenaar Marius van Harn wordt door klanten gezien als “Een kunstenaar, zo snel, super professioneel en betrouwbaar.” In een persbericht laat de Nederlandse Schoenmakers vereniging weten: “Hij heeft liefde voor het vak en voelt zijn klanten naadloos aan. Klantbehandeling op maat dus. Daarnaast is het een prachtige zaak, er wordt mooi vakwerk geleverd en het bedrijf is een visitekaartje voor de hele schoenmakerij.”

Inspiratieprijs

Op de tweede plaats kwam familiebedrijf Schoenservice Luxa B.V. uit Utrecht. De derde plek was voor Meesterschoenmaker ‘Richard’ uit Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaast werd er ook een inspiratieprijs uitgereikt; een prijs die net niet voor de prijzen in aanmerking kwam maar wel veel inspiratie opleverde. Deze ging naar De Schoenmakerette in Amsterdam.

De wedstrijd ‘Schoenmakerij van het jaar’ is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij de wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet.