Directeur Lieke Poppe neemt na 18,5 jaar afscheid van Cast

Nieuwegein, 24 mei 2018 15:00 | Wilke Wittebrood

Na 18,5 jaar bij Cast, waarvan de laatste zes jaar als directeur, legt Lieke Poppe haar functie neer. “Het is tijd om een nieuw werkveld te verkennen.”

“Ik dank iedereen voor het vertrouwen, de samenwerking en de kansen in de afgelopen jaren en wens iedereen alle goeds voor de toekomst”, laat Lieke Poppe via een persbericht weten. Afgelopen week gaf ze aan haar functie als directeur van het schoenencentrum te willen beëindigen. “Ik heb bij Cast veel meegemaakt, kansen gekregen en gepakt. In de loop der tijd heb ik me steeds verder opgewerkt en zes jaar geleden als directeur de bovenste trede van de ladder bereikt. Maar nu is het tijd om een nieuw werkveld te verkennen.”

Jarenlange loopbaan

Poppe kwam eind 1999 in dienst bij Cast. Ze begon als assistent manager, waarbij ze secretariële en administratieve werkzaamheden uitvoerde en de toenmalige directeur ondersteunde. In 2003 werd ze als manager onder meer verantwoordelijk voor de (interne en externe) communicatie en organisatie van beurzen en evenementen. In die functie werkte ze zeer nauw samen met oud-directeur Paul van Lammeren. Toen Van Lammeren eind mei 2012 de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, was het voor het bestuur van Cast een logische stap om Poppe als zijn opvolger te benoemen.

Prettig, professioneel en toekomstgericht

Richard Brekelmans, interim voorzitter en penningmeester, laat namens het bestuur van Cast weten haar vertrek ‘ten zeerste te betreuren’. “De samenwerking tussen het management en het bestuur was te allen tijde zeer prettig, professioneel en toekomstgericht. Lieke zal zeer gemist worden.”

Opvolger

Inmiddels is het bestuur een procedure gestart om tot een ‘goede en gedegen’ opvolger te komen. Cast laten weten voor grote uitdagingen te staan. “Niet alleen voor het goed invullen van de positie, maar zeker ook gezien de grote veranderingen in de markt en de wensen van exposanten en bezoekers/klanten in het bijzonder.”

Foto: Cast