Deze schoenenretailer is de beste werkgever van Europa

AMSTERDAM, 7 juni 2019 10:32 | Tessa van Glabbeek

Het Belgische schoenenbedrijf Schoenen Torfs is uitgeroepen tot de beste werkgever van Europa.

Schoenen Torfs heeft woensdag 5 juni een onderscheiding gekregen voor de beste werkgever van Europa. Uit de lijst van 125 Best Workplaces in Europa werd het schoenenbedrijf uitgeroepen tot nummer één in de categorie grote organisaties met meer dan 501 werknemers. Schoenen Torfs werd al vier jaar op rij tweede bij deze Europese verkiezing en gaat er nu met de eerste plek vandoor. In maart werd Schoenen Torfs daarnaast ook voor het zesde jaar op rij verkozen als beste werkgever in België.

Ceo Wouter Torfs is tevreden dat een klein familiebedrijf de prijs wint, zo schrijft De Tijd: “Te midden van de digitale revolutie stijgt de behoefte aan menselijkheid en authenticiteit. Het winnen van de Europese titel is de bevestiging en de kers op de taart.”

Over Schoenen Torfs

Het familiebedrijf bestaat ruim 70 jaar en is met 75 winkels een van de grootste schoenenretailers van België. Kernwaarden voor het personeel zijn eigenaarschap, resultaatgedrevenheid, wendbaarheid, innovatie, samen- en familiegevoel, waardering, werkplezier en jezelf zijn. Elke medewerker krijgt bijvoorbeeld een extra dag vrij op zijn of haar verjaardag.

Best Workplace

De organisatie ‘Great Place to Work’ definieert een ‘Best Workplace’ als een organisatie waar werknemers, ongeacht wie ze zijn en wat ze doen voor de organisatie, vertrouwen hebben in hun leiders, plezier hebben op het werk en trots zijn op wat ze doen.