Deze schoenen strik je met Siri

AMSTERDAM, 17 september 2019 13:00 | Tessa van Glabbeek

Nike heeft een nieuw paar schoenen gelanceerd die zelfstrikkend zijn en aangestuurd kunnen worden met Siri. Vrijdagochtend 13 september waren de schoenen razendsnel uitverkocht

Siri, de spraakassistent van Apple, kan nu ook schoenen strikken. Mits de gebruiker de nieuwste innovatie van Nike heeft aangeschaft. ‘Hé Siri, strik mijn schoenen’, is het enige dat er nodig is om deze Nike-schoenen zichzelf te laten strikken. De sneakers kregen de naam Nike Adapt Huarache en de veters van dit model kunnen via Siri gestrikt of juist losgemaakt worden, zo schrijft Nike op haar website. Daarnaast kan de gebruiker ook standaard pasvormen instellen; één voor activiteit en één om te relaxen.

De schoenen kunnen zowel worden aangestuurd door een iPhone als een Apple-watch. Naast de zelfstrikkende functie is er nog een technisch snufje aan de schoenen toegevoegd; de twee ledlampjes in de zool kunnen van kleur veranderen via de Nike-app op een iPhone. De schoenen kun je opladen door ze op een speciale oplaadmat te plaatsen.

De sneakers waren te koop vanaf 13 september en kostten 350 dollar, maar inmiddels zijn de schoenen al uitverkocht, zo bericht Bright.