Curator Front Runner draait overdracht merkrechten terug

Amsterdam, 10 januari 2018 17:46 | Tessa Bentvelsen

Een paar maanden voor het faillissement van Front Runner, verkocht medeoprichter en eigenaar Jaap van Treijen de merkrechten van de schoenenketen aan de overkoepelende organisatie. De curator heeft dit nu teruggedraaid.

Jaap van Treijen – medeoprichter en eigenaar van Front Runner – wordt door de curator beschuldigd van paulianeus handelen, dat staat in het faillissementsverslag. Van Treijen kocht na het eerste faillissement in 2016 de merkrechten van de schoenenketen voor 25.000, maar afgelopen april – een half jaar voor het tweede faillissement - verkocht hij het door aan Spare Time Holding voor 5.000. De holding is een overkoepelende organisatie boven Front Runner die niet failliet is verklaard.

Curator D. Steffens vindt dat de schuldeisers van de schoenenketen door de transactie zijn benadeeld en heeft de overdracht vernietigd. Spare Time Holding kan zich hier echter niet in vinden en probeert nu een schikking te treffen.

Lees ook: Zes feiten uit het eerste faillissementsverslag van Front Runner


Tweede faillissement

Op 9 november 2017 spreekt de rechtbank in Midden-Nederland het faillissement uit over Front Runner B.V. te Nieuwegein. Midden 2016 werd het bedrijf ook al failliet verklaard. De directie wijte het faillissement toen niet alleen aan de tegenvallende resultaten bij een aantal vestigingen, maar ook aan ‘een omvangrijke diefstal van voorraden die [in 2015] plaats heeft gevonden en waaruit een geschil met de verzekeraar en leverancier van het beveiligingssysteem van Front Runner is ontstaan’.

Medeoprichter Jaap van Treijen nam in augustus 2016 de voorraden, bedrijfsmiddelen en goodwill, acht winkellocaties en de bijbehorende huurovereenkomsten over en bracht het onder in een nieuwe Front Runner B.V. Honderd van de 174 personeelsleden behielden hun baan, tot het tweede faillissement.