Charlotte Olympia vraagt faillissement aan voor Amerikaanse winkels

Amsterdam, 13 maart 2018 10:42 | Tessa Bentvelsen

Tien jaar nadat de Engelse designer Charlotte Dellal haar excentrieke schoenenmerk Charlotte Olympia oprichtte, sluit ze al haar Amerikaanse winkels.

Bij de aanvraag van het faillissement gaf chief restructuring officer William Kaye aan dat de vier winkels van Charlotte Olympia in New York, Californië en Nevada niet rendabel waren. Dat weet Footwear News te melden. “De fysieke winkelomgeving ervaart een ongekende verstoring door verschillende factoren, waaronder de toename van online retailers, de veranderende smaak van de consument en de toegenomen concurrentie”, geeft Kaye aan. Ondanks de genomen maatregelen lukte het Charlotte Olympia niet om de winkels te redden. De 21 medewerkers komen hierdoor op straat te staan.

Een vijfde Amerikaanse winkel in Bal Harbour, Florida werd in 2017 al gesloten. Met het faillissement van de Amerikaanse shops, zet Charlotte Olympia nu in op een herstructurering van het bedrijf. Het merk blijft nog wel bestaan, met nieuwe collecties en een laatste fysieke winkel in Londen.