Caprice introduceert nieuwe productiemethode

AMSTERDAM, 6 juni 2019 16:03 | Tessa van Glabbeek

Schoenenlabel Caprice heeft een nieuwe digitale productiemethode geïntroduceerd. Met de nieuwe methode is een schoen – van ontwerp tot product – in een paar uur klaar.

Om sneller en efficiënter te kunnen werken, heeft Caprice een nieuwe digitale productiemethode geïntroduceerd. Deze is te vinden in het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Pirmasens, Duitsland. Met het nieuwe systeem is de productie van een schoen – van ontwerp tot product-  binnen een paar uur klaar. De methode is een aaneenschakeling van 3D-ontwerp en -printer, scanners, een volautomatische fotostudio en de nieuwste digitale leersnijder.

3D-model

Bestaande leesten, zolen, contrefort en schoenaccessoires kunnen worden gescand en aangepast om vervolgens als een nieuw 3D-model te worden afgedrukt. Ondertussen wordt het gehele ontwerpproces volledig digitaal uitgevoerd, waarna een snijtafel de gewenste items uit allerlei soorten leer snijdt. De stukken leer worden vervolgens verwerkt tot de voltooide schoen.

Real-time

Jürgen Cölsch, managing partner van Caprice, vertelt in een persbericht: “Het is voor ons essentieel om voortdurend nieuwe technologieën te implementeren in alle delen van het bedrijf om ons niveau van hoge kwaliteit verder te verbeteren. Met de ingebruikname van de digitale productiemethode hebben we nu de mogelijkheid om onze collecties ter plaatse in real-time te ontwikkelen.”