CBS: voorzichtige omzetgroei in juni voor schoenenwinkels

AMSTERDAM, 16 augustus 2019 16:27 | Tessa van Glabbeek

Schoenenwinkels hebben in juli 0,5 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde maand vorig jaar. Modezaken zagen de omzet met 2,3 procent toenemen.

Na de grote omzetdaling van mei 2019, lijkt de schoenenbranche weer voorzichtig op te krabbelen. In juni wisten lederwaren- en schoenenzaken 0,5 procent groei te bewerkstelligen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Zo meldt Centraal Bureau voor de Statistiek. Moderetailers zagen de omzet iets meer toenemen, namelijk met 2,3 procent.

 

Verlies Q2 neemt af

Dat zorgt ervoor dat het verlies in het tweede kwartaal wat afneemt, na de verliezen in april en mei. Voor schoenenwinkels wordt een omzetdaling van 2,9 procent genoteerd. Modewinkels verliezen in het tweede kwartaal 0,7 procent aan omzet.

 

Gehele detailhandel

De gehele detailhandel pluste in juni van dit jaar. Er werd 2,8 procent meer omgezet dan in juni 2018. Het verkoopvolume was 2,4 procent hoger. Online werd er 16,8 procent meer omgezet. Webwinkels (met als hoofdactiviteit online) hebben 11,6 procent meer omgezet. Multi-channelers groeiden met 24,3 procent.