Binnenkijken: Wortmann opent nieuw kantoorlandschap

Amsterdam, 22 september 2015 12:00 | Tessa Bentvelsen

Wortmann heeft in het Duitse Detmold een nieuw kantoorlandschap geopend.

‘The Loft’, zo heet het nieuwe kantoorlandschap van Wortmann Schuh-Holding (bekend van onder andere Tamaris, S. Oliver en Caprice) in het Duitse Detmold. In de herfst van 2014 sloot het bedrijf de pakhuizen en bouwde het om tot een modern kantoorgebouw dat communicatie en creativiteit moet bevorderen.

Wortmann The Loft

De totale oppervlakte van het nieuwe kantoorlandschap is 2.800 m² en is verdeeld in drie loftdelen en een showroom van 600 m². Het is een grote, open ruimte waarbij is gelet op veel licht (door de gebruikt te maken van grote glazen ramen), goede ventilatie en weinig geluid (het plafond en delen van de muren zijn geluidsabsorberend). Om het gevoel van een pakhuis te behouden, zijn er open plafonds, ventilatieschachten en stalen liggers. Veel wit wordt afgewisseld met felle kleuren.

Wortmann The Loft2

Volgens Jens Beining, managing partner van Wortmann Schuh-Holding, vormt ‘The Loft’ de basis van een nieuwe manier van werken: “Hier willen we dat onze medewerkers oude gewoonten doorbreken en leren dapper en onconventioneel te zijn in hoe ze denken en handelen.” Het nieuwe kantoorlandschap heeft Wortmann meer dan € 5 miljoen gekost. Volgens Beining is het meer dan een investering in de toekomst, het is ook een bedankje naar de werknemers. 

Wortmann The Loft3

Wortmann The Loft4