Bas Kosters ontwerpt Steunkous voor Trombosestichting

AMSTERDAM, 8 oktober 2018 15:50 | Tessa van Glabbeek

Modeontwerper Bas Kosters is een samenwerking aangegaan met de Trombosestichting. Hij ontwierp een paar sokken voor Wereld Trombose Dag.

Dit jaar heeft Bas Kosters de Steunkous ontworpen voor de Trombosestichting Nederland. Het gaat niet om een medische steunkous, maar een comfortabel paar sokken. Met de aankoop van een setje steun je tromboseonderzoek. Bas Kosters won eerder dit jaar de meeste prestigieuze prijs in modeland: het Cultuurfonds Mode Stipendium. Onlangs ging Kosters ook een samenwerking aan met Coolcat.

“Trombose heeft vele gezichten, en het heersende beeld over trombose is te eenkennig,” licht Bas Kosters toe in een persbericht: “Het is iets wat meer mensen raakt dan we denken, bewustzijn is dus zeer belangrijk. Ik probeer altijd met humor serieuze zaken te duiden, daarom zet ik mij met alle liefde in voor de Steunkous. Ik hoop dat we er een mooie vooruitgang mee zullen boeken.”

De limited edition sokken zijn verkrijgbaar vanaf 13 oktober in de webshop van de Trombosestichting. De sokken kosten €10,- per paar.