Antwerpse schoenenzaak Coccodrillo sluit deuren

AMSTERDAM, 17 mei 2019 16:09 | Tessa van Glabbeek

Na 36 jaar gaan de deuren op slot van de Antwerpse luxe schoenenwinkel Coccodrillo.

De Antwerpse avant-garde schoenenwinkel Coccodrillo sluit de deuren van het filiaal in de Arenbergenstraat. HLN.be schrijft dat de kortingscultuur en veranderend koopgedrag de winkel de das omdeden. Daarnaast speelde ook een verhuizing en wegwerkzaamheden een rol.

Coccodrillo werd in 1983 opgericht door Geert Bruloot en Eddy Michiels. Al snel was de zaak dé zaak in Antwerpen voor liefhebbers van designerschoenen. De winkel stond daarnaast bekend om haar oog voor opkomend talent. Zo vonden de eerste ontwerpen van zowel Martin Margiela als Raf Simons hun weg naar de boetiek.

Mannenboetiek

In 2010 openden de ondernemers een speciale mannenboetiek als aanvulling op hun vrouwenzaak. Zeven jaar later besloten ze de twee zaken onder te brengen in één pand aan de Arenbergenstraat. Retaildetail schrijft dat deze winkel nooit zijn potentieel kon bereiken door de vele wegwerkzaamheden in de omgeving. Daarnaast speelde ook de kortingscultuur een grote rol.

Overproductie

Geert Bruloot vertelt aan HLN: “De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie en een radicale shift in de aankoop van luxegoederen. Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door zorgen ervoor dat consumenten een deel van hun budget verleggen naar kunst en vrije tijd, wat uiteindelijk de leefbaarheid van onze multibrandboetiek heeft uitgedoofd. We zullen Coccodrillo erg missen, maar we besloten de volgende stap te zetten en kijken alvast uit naar nieuwe projecten binnen en rondom de wereld van creativiteit.”