Omoda voegt Apple Pay toe aan betaalmogelijkheden

AMSTERDAM, 11 juni 2019 14:29 | Tessa van Glabbeek

Schoenenretailer Omoda biedt vanaf dinsdag 11 juni 2019 Apple Pay aan, een snelle, makkelijke en veilige manier van mobiel betalen. Apple Pay is nieuw in Nederland.

De schoenenketen Omoda maakt vanaf nu gebruik van een nieuwe betaalmogelijkheid: Apple Pay. De retailer biedt de nieuwe betaalmethode meteen aan over alle kanalen. Apple Pay is zowel te gebruiken in de Omoda-app als in de webshop én in alle 22 Omoda-winkels.

Hoe werkt het?

Met een iPhone en Apple Watch kunnen klanten in winkels contactloos betalen. Wanneer ze shoppen in apps of op het web met Safari, hoeven er geen lange formulieren handmatig worden ingevuld of herhaaldelijk verzend- en factuurinformatie opgegeven te worden. Elke Apple Pay-aankoop wordt bevestigd met Face ID of Touch ID.

Geen twijfel

“Toen we hoorden dat Apple Pay naar Nederland kwam, hebben we geen moment getwijfeld”, vertelt marketing & e-commercemanager Gertie Bin in een persbericht: “75 procent van onze appgebruikers heeft iOS als besturingssysteem dus we wisten: dit moeten we mogelijk maken.”

Beveiliging

Beveiliging en privacy zijn de belangrijkste waarden van Apple Pay. Wanneer je een creditcard of Maestro-pas bij Apple Pay gebruikt, worden de kaartnummers niet op het apparaat of op Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek nummer toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element op het Apple-apparaat. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode.

Over Omoda

De overgrootvader van de huidige eigenaren stond in 1876 al ingeschreven als schoenmaker en in 1961 opende de familie de eerste winkel. Lourus Verton ging in 1987 aan de slag in het familiebedrijf in Zierikzee, dat toen nog de naam ‘Verton Schoenen’ droeg. In 1994 kwam ook zijn jongere broer Wilhelm in het bedrijf werken. Het bedrijf bleef groeien, en in 2000 besloot het familiebedrijf verder te gaan onder de naam Omoda.

In 2007 opende Omoda als één van de eerste Nederlandse retailers een webshop. In 2008 trok het bedrijf ook naar België met een webshop en in 2014 volgde een fysieke winkel bij de zuiderburen. Anno 2019 hebben de broers Verton 22 fysieke winkels in Nederland en draaien ook de kinderen en schoonzoon van Lourus mee in het bedrijf.