Mexx-eigenaar neemt Fred de la Bretoniere over

AMSTERDAM, 22 maart 2019 10:53 | Tessa van Glabbeek

Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam maken een doorstart onder het Nederlandse bedrijf RNF Group, dat ook eigenaar is van Mexx.

Allebei de merken uit de Bretoniere Group maken een doorstart. Het Nederlandse bedrijf RNF Group neemt de merken over, zo is te lezen in een persbericht. RNF Group is ook eigenaar van Ferro Footwear en nam eerder Mexx over.

Groeimogelijkheden

De RNF Group laat in het persbericht weten een goede toekomst te zien voor de schoenenmerken. Zo vertelt mede-eigenaar Ron Janssen aan: “De beiden merken zijn sterk in Nederland, met zelfstandige groeimogelijkheden, in eerste instantie in Duitsland. Daarbovenop zijn er kansen binnen ons eigen internationale netwerk. Kortom: er zijn allerlei opties die op dit moment afgevinkt worden.”

Winkels

De webshop wordt zo snel mogelijk weer live gezet en ook de wholesale activiteiten zullen weer worden opgepakt. Er is nog niet bekend wat er met de tien winkels van Fred de la Bretoniere gaat gebeuren.

Faillissement

Quote schreef op 8 maart 2019 dat de wholesaletak van de Bretoniere Group eerder die week in stilte en onder een andere naam was omgevallen. Ceo Dennis mok bevestigde het faillissement en de faillissementsaanvraag van de andere onderdelen van het schoenenbedrijf een paar dagen later in een persbericht. Hij schreef in een persbericht dat de schoenensector al jaren in zwaar weer verkeert en vooralsnog niet heeft kunnen profiteren van de economische opleving.

Niet lang daarna werden ook de winkels failliet verklaard en op 14 maart viel het doek voor het gehele schoenenbedrijf: het faillissement over de overkoepelende Bretoniere Group werd uitgesproken.