Intersport gaat 3D-voetscanners gebruiken

AMSTERDAM, 11 juni 2019 15:56 | Tessa van Glabbeek

Alle vestigingen van Intersport krijgen dit jaar nog een 3D-voetscanner in de winkel. De sportwinkel werkt hiervoor samen met Safesize.

Dit jaar nog komt er in elke vestiging van Intersport een 3D-voetscanner te staan waarmee een beter passende schoen gekozen kan worden. De scanners meten de voeten exact op binnen twee seconden en kijken daarbij niet alleen naar lengte en breedte, maar ook naar de hoogte van de wreef en het verschil tussen de voeten. Intersport is hiervoor een samenwerking aangegaan met Safesize, zij hebben de 3D-technologie opgezet voor medische doeleinden en dit omgezet naar een dienst voor retailers.

In diverse winkels is ook een loopband aanwezig, zodat sportschoenen getest kunnen worden. Er wordt daarbij ook een analyse gemaakt van de afwikkeling van de voet. Tegen Dutch Cowboys zegt retail- en marketingmanager van Intersport, Ron Bruinenberg: “Hiermee wordt niet alleen onze service vergroot, maar de kans op blessures voor de consument wordt ook aanzienlijk kleiner.”

Over SafeSize

Het Nederlandse bedrijf Safesize haalde eerder dit jaar 10 miljoen euro op bij een investeringsronde. Het bedrijf richt zich op merken en retailers en wil klanten met 3D-scanners beter bedienen met perfect passende schoenen. Door goed aangemeten schoenen te verkopen, neemt de conversie toe en worden er minder paren teruggebracht. Safesize heeft naar eigen zeggen inmiddels de voeten van meer dan 12 miljoen mensen gescand, waarmee een enorme database is opgebouwd.