Gfk: Dit zijn de best gewaardeerde schoenenretailers van 2017

Amsterdam, 14 december 2017 15:07 | Tessa Bentvelsen

Ieder jaar brengt onderzoeksbureau Gfk een waarderingsrapport uit over de schoenenbranche. Deze retailers weten dit jaar indruk te maken bij de consument.

De acht schoenenretailers die het beste uit het waarderingsrapport van GfK komen, zijn opvallend genoeg stuk voor stuk bedrijven die zowel online als offline aanwezig zijn. Maar er kan maar één de beste zijn en dat is dit jaar Van den Assem. Het bedrijf wint hiermee voor de derde keer van andere schoenenretailers. Alle elementen van de keten werden goed beoordeeld, maar het hoogst werd gescoord op de sfeer in de winkel.

“Wat een eer om deze award weer te mogen ontvangen”, laat eigenaar Berry van den Assem via een persbericht weten. “Super trots ben ik op deze prijs en op het Van den Assem-team. We werken met een topteam aan de toekomst.”

De top drie bestaat uit:

  1. Van den Assem
  2. Ecco
  3. Omoda

Lees ook: Van den Assem viert opening twintigste winkel in Amsterdam [foto’s]

Waarderingsrapport

Ieder jaar bekijkt GfK welke schoenenretailers het best gewaardeerd worden door het publiek. In het onderzoek ‘Consumer evaluation of shoe retailers – 2017’ zijn 34 bedrijven beoordeeld door meer dan 9.000 consumenten. Zestien verschillende aspecten werden onderzocht binnen de groepen: prijs, assortiment, winkel (online en offline) en personeel (zowel in de winkel, maar ook de helpdesk).