Catwalkshow Shabbies Amsterdam tijdens Amsterdam Fashion Week

AMSTERDAM, 27 januari 2015 10:15 | Geraldien Prud'homme

Het Nederlandse schoenenmerk Shabbies Amsterdam toonde maandag 26 januari 2015 de nieuwe schoenen-en tassencollectie voor herfst-winter 2015-2016 in een catwalkshow tijdens de Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam.

De catwalkshow vond plaats ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van Shabbies Amsterdam en daarom was het thema: ‘The Silver Edition’. De modellen hadden met zilververf beschilderde vingers en tijdens de finale gooiden ze met zilveren confetti.

In de nieuwe schoenen- en tassencollectie voor herfst-winter 2015-2016, genaamd Harmony of Elements, staan de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde centraal. De stoere maar toch vrouwelijke schoenen – zowel pumps, booties, veterschoenen als laarzen - zijn in de nieuwe collectie uitgevoerd in bijzondere leersoorten geïnspireerd op de elementen.

Catwalkshow Shabbies Amsterdam tijdens Amsterdam Fashion Week, januari 2015.
 

Vier elementen

Tijdens de catwalkshow werden onder andere vier opvallende showpieces getoond, als symbool voor deze elementen. Het thema vuur was vertaald naar lava-achtig, verbrand ogend leer. Het element water kwam terug in een schoen van iriserend leer dat doet denken aan de schittering van oliedruppels op water. Lucht was de inspiratiebron voor bijzondere transparante laarzen op een typische Shabbies-zool. Het thema aarde werd gevisualiseerd door middel van Caracas Crack leer, dat op uitgedroogde kleigronden lijkt.

Catwalkshow Shabbies Amsterdam tijdens Amsterdam Fashion Week, januari 2015.  

Ook voor het creatieve brein achter Shabbies Amsterdam, schoenenontwerper Fred de la Bretonière, was het een grote verrassing hoe de catwalkshow eruit zou zien. Maar de ontwerper was zeer tevreden met het eindresultaat.  

In Schoenvisie#3, die op 17 februari 2015 zal verschijnen, kunt u een uitgebreid bedrijfsprofiel van Fred de la Bretonière lezen.