Kom naar de Trenddag op 12 november 2019

Logo_Trenddag_November_2019

 

Laat je inspireren door onder andere Christine Boland, Jan Agelink

Het nieuwe inkoopseizoen voor winter 2020-2021 is alweer in aantocht. Wil je nu alvast weten wat de belangrijkste trends worden? Kom dan naar de Trenddag op dinsdag 12 november 2019! 

Welke maatschappelijke ontwikkelingen moeten we zeker in de gaten houden? Wat zijn de belangrijkste mode-, design-, kleur-, vormen en materiaaltrends die we daardoor gaan zien in de winter van 2020-2021?

Tijdens de Trenddag van Textilia, Schoenvisie en Bengels word je natuurlijk helemaal bijgepraat en geïnspireerd door onze gewaardeerde trendforecasters Christine Boland en Jan Agelink.

  

 

 Kom ook op dinsdag 12 november 2019 naar de Kunsthal in Rotterdam en laat je inspireren! 


Dit zijn de sprekers

       Christine

Christine Boland, trendanalist vrouwenmode - BEING HUMAN

Als de grens tussen mens en technologie steeds verder vervaagt en spraakgestuurde (emotional) artificial intelligence ons gaat vertellen hoe we ons voelen en wat we nodig hebben, wat onderscheidt de mens dan (nog) van machine? Wat maakt ons uniek? Wat geeft tegenwicht tegen té veel ‘online, digitaal, virtueel, algoritmen en robotisering’? Die vraag staat centraal in deze even verwarrende als opwindende tijd van transformatie én in BEING HUMAN, de presentatie van Christine Boland. 

Haar design language formuleert daar als eerste een antwoord op. Archetypisch menselijke eigenschappen worden ontleed, gekoesterd, uitvergroot, vermengd en opnieuw vormgegeven. Dit is creatief, inventief en mysterieus te noemen. In een vormentaal die afwisselend romantisch, poëtisch, bizar, rebels of provocerend is. Of een alchemie daarvan. En dán wordt het pas echt interessant. Want dat is precies de essentie van wat ons als mens uniek maakt. 

In Christine Bolands presentatie BEING HUMAN komen al deze facetten op een of andere manier samen in vijf heldere statements met elk een duidelijke onderliggende drijfveer. 


Jan Agelink spreker foto 2018

Jan Agelink, trendforecaster footwear - MIND OVER MATTER

We vinden de inspiratie dit seizoen tussen hemel en aarde. De complexe wereld waarin we leven vraagt niet alleen om ratio en logica, maar ook om gevoel, intuïtie en spiritualiteit. We willen naast de waan van de dag ook nadenken over hoe we ons leven vormgeven in een groter verband. Je leven meer bewust vormgeven: ‘life design’-cursussen kunnen ons dit leren en vinden hun weg naar een groter publiek.

Deze nieuwe gevoelens en behoeften van de consument vertaalt Jan Agelink in zijn presentatie MIND OVER MATTER naar verschillende thema’s voor mode en design. Hij duikt in digitale droomwerelden waarin we onze notie van fysieke werkelijkheid loslaten en werkelijk nieuw over vorm nadenken. Daarbij zorgen ‘computerschermkleuren’ voor innovatieve kleurgroepen en experimentele afwerking van materialen. Er zijn heel veel grote ronde zolen in deze groep waar we mee op wolken lopen.

Daarnaast is er veel behoefte aan aardse vormgeving en materialen waarbij grovere texturen en dierlijke structuren belangrijk zijn. Outdoorinspiratie voor stoere laarzen en schoenen voeren hierbij de boventoon, naast aaibare, natuurlijke materialen in nieuwe kleuren en vormen. Verder wordt er veel gesproken over een terugkeer naar een meer tailored, klassiekere vormgeving in mode en design. Hoe dit zich ontwikkelt voor footwear – zien we de carré eindelijk de dominantie van de spitse neuzen doorbreken? - komt ook aan bod in de presentatie. 


DIRECT INSCHRIJVEN