TOP
Stockfoto door Terje Sollie via Pexels

Kun je je die ene keer dat je dat prachtpaar aan je voeten had nog herinneren? Diep van binnen wist je dat ze niet helemaal goed zaten. Toch kocht je de schoenen en hoopte je diep van binnen dat het probleem zich vanzelf zou oplossen. Dat was helaas niet het geval, waardoor de schoenen nu al een jaar in de kast liggen. Zonde! Met de volgende tips voorkom je dat dit je nog een keer overkomt.

Shop schoenen aan het einde van de dag

Shop niet ’s ochtends voor nieuwe schoenen, maar doe het juist aan het einde van de dag. Door het lopen gedurende de dag, kunnen je voeten namelijk wat gaan opzwellen. Als je aan het einde van de dag schoenen past die comfortabel zitten, heb je een grotere kans dat je een goed paar in handen hebt. Knellen ze? Laat ze dan staan voor een andere eigenaar.

Gebruik gelkussens

Door een speciaal gelkussentje onder de bal van je voet en je hiel te plaatsen, ontstaat er minder druk op je voet en krijg je extra ondersteuning. Hierdoor kun je het gemakkelijker volhouden met nieuwe schoenen en is de kans groter dat je dat ene paar toch uit je kast pakt.

Loop in huis alvast op je nieuwe schoenen

Probeer je schoenen alvast thuis in te lopen. Het leer van de schoenen kan zich daardoor eerst rustig vormen naar je voet, waardoor het leer waarschijnlijk al een stuk soepeler is als je er de hele dag op gaat lopen. Om je voeten goed te beschermen tegen het (nog) harde leer, kun je er ook voor kiezen om dikke sokken aan te trekken tijdens het inlopen. Niemand die het ziet!

Schoenen op maat uit een 3D-printer

Met een 3D-geprinte schoen zijn pijnlijke voeten voor altijd verleden tijd. Voor het maken van een schoen met een 3D-printer worden je voeten eerst digitaal opgemeten. Daarnaast wordt zelfs de manier van gelopen gemeten, waardoor er een schoen geprint kan worden die perfect bij je past. Dit in tegenstelling tot een ‘normale’ schoen die alleen maar in standaardmaten wordt gefabriceerd.

Bezoek een podotherapeut

Bij aanhoudende klachten kan het ook zo zijn dat de pijn niet de schuld is van de schoenen die je draagt. Het komt namelijk soms voor dat de voeten een standafwijking hebben of dat er iets anders aan de hand is. Het is daarom verstandig om bij aanhoudende pijn een bezoek te brengen aan een podotherapeut. Dit bezoek is niet gratis, waardoor het aan te raden is om een zorgverzekering af te sluiten waarbij deze kosten (deels) vergoed worden. Je kunt online zorgverzekeringen vergelijken op een eventuele vergoeding van dit soort behandelingen.

Foto door Terje Sollie via Pexels