TOP

100 miljoen dollar voor winkels Hudson’s Bay Nederland

Het Canadese Hudson’s Bay Company verhoogt zijn kredietfaciliteit met 350 miljoen dollar. Daarvan is 100 miljoen dollar bestemd voor de activiteiten in Nederland.

Het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay Company (HBC) verhoogt zijn kredietfaciliteit met 350 miljoen dollar tot een totaal van 2,25 miljard dollar, zo meldt Retailnews. Met de 100 miljoen dollar die bestemd is voor de Nederlandse markt worden onder andere de voorraden gefinancierd. 

Flexibiliteit

Cfo Paul Beesley legt uit dat de verhoging het bedrijf meer flexibiliteit biedt: “Nu we later dit jaar de eerste winkels van Hudson’s Bay in Nederland openen, kunnen we deze faciliteit inzetten voor het financieren van de voorraaden en andere behoeften aan werkkapitaal die bij het toetreden op deze markt horen. Onze solide kapitaalstructuur wordt ondersteund door lange termijn hypotheken op onze flagship stores op 5th Avenue.”

De bewuste kredietfaciliteit (Global ABL) mag ook ingezet worden voor andere investeringen en algemene bedrijfsdoeleinden. Daarbij gelden de voorraden en vorderingen als onderpand. De kredietfaciliteit van 2,25 miljard dollar loopt nog vier jaar door onder dezelfde voorwaarden als de overeenkomst die vorig jaar werd afgesloten.

V&D panden

De komende twee jaar wil Hudson’s Bay tot twintig vestigingen openen in Nederland. Deze komen voornamelijk in leegstaande panden die voorheen van V&D waren. De flagshipstore wordt als eerste geopend in Amsterdam. Overige locaties zijn onder andere Rotterdam, Den Bosch en Enschede.

De warenhuisketen heeft wereldwijd meer dan 480 winkels en 66.000 medewerkers. Andere warenhuisketens die HBC exploiteert zijn Lord & Taylors, Saks Fifth Avenue, Gilt, Home Outfitters, Galeria Kaufhof, Galeria Inno en Sportarena.