TOP

10 vragen aan Amber Ambrose Aurèle

Amber Verstegen, ook wel bekend als Amber Ambrose Aurèle, is schoenontwerper en kunsthistoricus. Op 22 juni 2018 presenteert ze samen met modeontwerper Judith van Vliet hun eerste gezamenlijke collectie, 'Van Hollandse Bodem'. Wat drijft Verstegen en waar haalt zij haar inspiratie vandaan?
Waar komt de naam Amber Ambrose Aurèle vandaan? “Het zijn mijn voornamen. Mijn moeder is in de dertigste week van haar zwangerschap opgenomen in het ziekenhuis omdat ik veel te klein was; ik woog nog geen kilo. Ze moest bedrust houden en heeft toen veel boeken over mythologie gelezen. Amber is het Engelse woord voor barnsteen, Ambrose een spijs die de goden onsterfelijkheid gaf en Aurèle betekent dageraad.” Wat wilde je worden als kind? “Dierenarts, tot ik op mijn vijfde van een echte dierenarts mocht assisteren bij de operatie van mijn kat en flauwviel. Een andere droom was de kunstacademie.

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement